" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, July 14, 2010

V.A.C.A.T.I.O.N CH Self Plucking Vege Farm

destinasi kami yang terakhir..
sebelum bertolak balik ke KL..
petik sayur2...with dear hakim..
sungguh xcited dia....
sonok sonok...n sungguh sonok....
n price pong very reasonable...
possing dulu yeahhh


sambil petik
kenalkan dia nama2 pokok sayur ni...



ni mama...
tu mama..
abg nak amik....



see saya dah dpt bb tomato....

petik sama2 ngan mama....


saya pong xcited kat farm ni..
sebab si abang ni xcited....




jom kita petik timun ijo yang best ni plok...
tp awas..timun ni mcm ada berduri sket...
sila awasi si kecil anda yer....

ok jom...kita amik kacang plok...


mcm pandai jer babang tu erkk..
hihiih...
ekceli masa kami dtg tu....
sayuran yang layak dipetik..
wa...layak tu....mcm nak wat coding la plok ayat layak tu..
yang boleh dipetik adalah...
kacang botol taiwan...
kacang parang...
bb tomato..
timun..
jagung...
salad....
n....buah limau pong ada jugakk..
tp kami tak petik la plok..
n ada beberapa jenis sayur lagi..
dah lupa aaaa
dah siap petik n masuk dlm plastik rok rak tu..
tokey dia akan timbang...
n kita bayar harga vege yang kita petik tu la..
dan boleh di bawa pulang ke rumah utk masak...
best2......

ok...ni masa dah dlm perjalanan blk..
kat hiway PLUS dah...
dah panas...
sweater pong dah bukak...

cuba teka...
kaki saper kah ini????


ni antara tea yang diborong di sana...
see banyak la jugak..
gift utk sedara mara...
bahagikan sket2 sorang...
ni antara veges yang kami beli..
jagung pong ada....dap...


hiihih..
ni pong ada....
ni labu...
tp rasanya mcm honey dew....
ok dah habis....entry VACATION ke CH...
insyaAllah ada rezeki...diberi kesihatan ...diberi kelapangan masa...
kita bervacation ke tempat lain plok...

posted by Mama Hakim @ 6:37 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home