" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, October 2, 2007

Admitted ward at DEMC




Hakim 1st time kena warded kat DEMC due of bronchitis @ hyperactive airways disease....cian hakim.....31 March-9 April 2007....9 days berkampung kat DEMC....tatau la naper lama sgt..hakim kecik lg kut...lom sampai umo 2 months..hakim kena tuko susu dr Snow formula to NAN H.A 1 Dr. Koshi yang suruh tuko...mama ikut jer la......sampai skang menten ngan NAN H.A1....3rd day warded Hakim kena wat suction..sian dia...tak sanggup mama ekceli....tp terpaksa sayang...mama nak hakim sihat...kena xray sema......

Tq to Dr. Roliza paeditrician hakim at DEMC yg banyak bagi tips2 n nasihat utk papa n mama..tp satu jer naper dpt inhaler tu mcm over dosage erk 100mcg (twice puff) instead of 50mcg a puff....sian hakim.....hakim kena guna inhaler imflammade n combivent twice puff per day....biasa bagi time nak tido n bangun tido....sejak tau mcm over dosage.....tuko paed lak.....nak inject2 jer bwk hakim jumpa Dr. Roliza...kalau hakim sakit2 refer to Tawakal hospital....jumpa Dr. Sheila Lopez.....:) bila agaknya hakim leh stop guna inhler erkk..tak sabo mama nak tgk hakim membesar tanpa inhaler....tp mama tau suatu hari nanti kalau hakim dah fully recover..hakim tak yah pakai inhaler tu lg erkk.....janji mama n papa kena disiplin la...JGN LUPA PUFFKAN INHALER UTK HAKIM YER...mcm ari tu mama ingat papa dah puffkan...papa ingat mama dah buat...last2 sampai umah baby sitter baru tahu hakim tak pakai inhaler pg tu.....sedih la mama.....kalau tak disiplin susah sket la.....kata mak de hakim kat jb kalau disiplin pakai inhaler tu insyaAllah boleh cepat sembuh....macam abg hadi...alhamdulillah dah tak semput2 dah..kakak naimah jer semput lg sebab kakak tak disiplin....sian kakak...mcm mana nak masuk hostel next year kalau semput2 lg.....

9 days at DEMC bil cecah RM6500....mujo sema company covered.....this time guna Alliance General insurans....company papanya insurans....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 3:05 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home